PHOe0fdc8ba-6b4c-11e4-956f-7f6f2eea3ba6-805x453

Μπερδεύονται ολοένα και περισσότερο. Αυτοί που παρακολουθούν την ρητορική της Λε Πέν, βλ. εδώ. Και αυτή λέει τα αυτονόητα: «η αριστερά έχει εγκαταλείψει σταδιακά την υπεράσπιση των λαϊκών τάξεων, των εργαζομένων, των εκμεταλλευομένων, για την μονομανιακή υπεράσπιση του αποκλεισμένου του τρίτου- κόσμου και αυτού χωρίς έγγραφα, περισσότερο εξωτικού και αξιόλογου για ένα σχέδιο της διανόησης». Και προσθέτει ο Bruno Megret, λίγο μετά την πτώση του Τείχους, ότι «ζούμε σε μία εποχής αλλαγών ευρείας κλίμακας. Η κοινωνία του αύριο θα οριοθετείται από άλλες γραμμές ισχύος. Δεν θα είναι πλέον ο Μαρξισμός εναντίον του Καπιταλισμού, αλλά η παγκοσμιοποίηση κατά της εθνικότητας»

Ο κος Bernard Monot, ο Πάπας της οικονομικής πολιτικής του Εθνικού Μετώπου λέει ότι είναι κυρίως «καπιταλιστές». «Στο εσωτερικό της Γαλλίας, είμαστε φιλελεύθεροι, δηλαδοί υπέρ του κέρδους. Πέρα από τα σύνορα, όλα αλλάζουν: πρέπει να παλέψουμε ενάντια στον άνομο συναγωνισμό που μας επιβάλλει η παγκόσμια απορρύθμιση». Πρόκειται για ένα είδος «macronisme» σε μία μόνο χώρα; Pas du Tout! Ο Μακρόν » είναι ακραίος φιλελεύθερος: η υπερβολή ενός μοντέλου που επιφυλάσσει κέρδη για κάποιους»

O πρόεδρος της «πλατφόρμας» Audace του Εθνικού Μετώπου, de Voyer, είναι αναγνώστης του Κρίστοφερ Λας, του Ζαν Κλόντ Μισεά και του Ζακ Ελλύλ, αυτός λοιπόν κηρύσσει την επιστροφή μίας «έννοιας ορίων». Αυτή η έννοια μπορεί να καλλιεργηθεί από ένα Κράτος «περισσότερο παρόν»

Τα παραθέματα από το άρθρο του Renaud Lambert: Duplicité économique du Front national, Le Monde Diplomatique, Mai 2017.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s