4953442

Ευτυχώς, οι μετανάστες πρόσφυγες είναι επιλεκτικοί και ναυάγησε η φιλάνθρωπη προσφορά της Εκκλησίας….Ούτε στα προσχήματα δεν τα καταφέρνουν

«Σε κάθε περίπτωση, η άρνηση των προσφύγων και μεταναστών να μείνουν στην Ιερά Μονή Πορετσού δημιουργεί εκ των πραγμάτων ερωτήματα. Καταρχήν για τη στάση αυτή καθαυτή αλλά και τις διαδικασίες επιλογής καταλυμάτων, πόσο μάλλον όταν αυτοί οι χώροι αποτελούν εκκλησιαστικά μνημεία. Παρά τη συγκεκριμένη αφιλοκερδή προσφορά της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, όπως άλλωστε ξεκαθάρισε ο κ. Γερμανός σημειώνοντας ότι δεν έθεσε κανέναν όρο στους αρμόδιους για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων, παρά μόνο αν ήταν δυνατόν οι φιλοξενούμενοι να είναι από τη Συρία, δημιουργείται ένα προηγούμενο.

Είναι στη διακριτική ευχέρεια προσφύγων και μεταναστών να επιλέγουν πού θα μείνουν στην ελληνική επικράτεια την ώρα που η αποσυμφόρηση των νησιών είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού; Από την άλλη πλευρά όμως, τη στιγμή που οι χώροι αυτοί επιλέχθηκαν από τους αρμόδιους να λειτουργήσουν ως δομή φιλοξενίας δε θα έπρεπε να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, που δε θα κάνουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να φωνάζουν , «χειρότερα από τη Μόρια»;»

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s