Το Sugar Daddy Capitalism του Peter Fleming συζητά τη διαδικασία της παραμόρφωσης – όταν η κανονιστική προστασία γίνεται όλο και λιγότερο εμφανής στον επιχειρηματικό κόσμο – και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τις ζωές και τις προσωπικές μας σχέσεις. Εξετάζει την περίπλοκη σχέση εξουσίας μεταξύ εργαζομένων και αφεντικών υπό τη νέα οικονομία. Ο ψηφιακός κόσμος έχει θολώσει τα όρια μεταξύ εργασίας και αναψυχής και οι νέες μορφές απασχόλησης (τις οποίες ο κ. Fleming επισημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα μορφές απασχόλησης του 19ου αιώνα) που εισήγαγε η Uber και άλλες παρόμοιες νεοφυείς επιχειρήσεις, έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους εργαζόμενους. 

To όνομά της είναι Shera Seven και δίνει οδηγίες στις γυναίκες πώς να παντρευτούν πλούσιους. Εναλλακτικά, γνωστή ως η κυρία «πασπαλίζω» (sprinkle-sprinkle lady), η Shera Seven έχει μια ζωντανή μετάδοση στο YouTube που δίνει συμβουλές σε απογοητευμένες ανύπαντρες γυναίκες. Τι είδους συμβουλή; Όταν μια κυρία ρωτά ποιο ζώδιο να αποφύγει ενώ βγαίνει ραντεβού, η Shera την προειδοποιεί: «Το αρνητικό σημάδι τραπεζικού λογαριασμού. Το σύμβολο μείον.» Από τότε που άρχισε να δημοσιεύει κλιπ των ροών της στο TikTok την άνοιξη του 2023, έχει φτάσει τους σχεδόν 700.000 ακόλουθους. Τα βίντεό της λαμβάνουν τακτικά εκατομμύρια προβολές, με τίτλους όπως «Πώς να κερδίσετε χρήματα από έναν άντρα αμέσως», «Πώς να κερδίσετε 5.000 $ μέχρι το δεύτερο ραντεβού» και «Στους άντρες αρέσουν οι τοξικές γυναίκες».

Μια queer φοιτήτρια κολεγίου πρέπει να παρευρεθεί σε μία τελετή shiva, μια εβραϊκή οικογενειακή εκδήλωση μετά από μια κηδεία, όπου συναντά την πρώην κοπέλα της και τον sugar daddy με τη γυναίκα και το μωρό που κλαίει. Και μάλιστα, η πλοκή γίνεται πιο τρελή όσο περνά η μέρα. Η Danielle αναγκάζεται να δίνει επανειλημμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες και την ερωτική της ζωή, ενώ η ίδια δεν ήταν πολύ ειλικρινής για τη ζωή της και τώρα πρέπει να κρατά διαφορετικές ιστορίες με διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν βοηθάει ότι είναι κυρίως άνθρωποι με τους οποίους πραγματικά δεν θέλει να είναι αυτή τη στιγμή. Κάθε συνάντηση χειροτερεύει την κατάσταση, και κάποια στιγμή, εύχεσαι πραγματικά να είχε απελευθερωθεί….

Πηγή και αφορμή: Β. Diesselkaemper, Himmel, was ist Sugardating? Die Zeit.

Σχολιάστε